Δράσεις με Στόχο

"Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του μαστού θα προσβάλλει 1 στις 9 Ευρωπαίες γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωής του. Ο αριθμός αυτός προς το παρόν δεν αλλάζει, αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον αριθμό των γυναικών που ενημερώνονται για την πρόληψη προκειμένου να κάνουν τακτικά εξετάσεις (αυτοεξέταση και μαστογραφία). Οι έρευνες έχουν άλλωστε δείξει ότι ο καρκίνος μαστού μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι απόλυτα ιάσιμος αν διαγνωστεί έγκαιρα". 

Μαριλένα Στρατοπούλου-Κιτσοπάνου
Πρόεδρος ΜΚΟ "Στόχος – Πρόληψη"

Όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, ο "Στόχος" εφαρμόζει καινοτόμες ιδέες για να αφυπνίσει και να εκπαιδεύσει το κοινό μέσω αισιόδοξων μηνυμάτων. Από το 2001 μέχρι σήμερα με πρωταγωνιστή ένα μπλουζάκι καταφέραμε και συγκεντρώσαμε πάνω από 1εκ. ευρώ για την πρόληψη της ασθένειας του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα! Παράλληλα αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ασθένεια στη χώρα μας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι προληπτικές εξετάσεις όπως η αυτοεξέταση και η μαστογραφία.

Καρκίνος Μαστού: Ενημερώσου για την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία!

PhotoGallery

12 Χρόνια "Στόχος"

Καρκίνος του Μαστού: Στόχος η πρόληψη!

2001: Επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της Εκστρατείας "Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους" στην Ελλάδα, σε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο στην οποία παρευρέθηκε Εκπρόσωπος του Council of Fashion Designers of America και το διεθνές μοντέλο Michel Behama. Ο "Στόχος" ξεκινάει!

2002: Διάθεση εσόδων από τις πωλήσεις των προιόντων για τη λειτουργία ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας και πληροφόρησης για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη, την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

2003: Έναρξη εργασιών για τη δημιουργία του Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου του καρκίνου του μαστού με την επιστημονική ευθύνη του νοσοκομείου Γ.Ο.Ν. Αγ. Ανάργυροι. Στόχος μας η ενημέρωση για την αυτοεξέταση και η δωρεάν μαστογραφία για όλες τις γυναίκες!

2004 (–2008): Ένα χρόνο αργότερα αναπαλαιώσαμε, εξοπλίσαμε και καλύψαμε τις λειτουργικές ανάγκες του Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου του καρκίνου του μαστού έτσι ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις γυναίκες για δωρεάν μαστογραφία. Στα 4 πρώτα έτη λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 14.000 δωρεάν μαστογραφίες.

2005: Υλοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης και στόχος η κινητοποίηση των γυναικών ώστε να επισκεφτούν ένα από τα πέντε δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, για να κάνουν δωρεάν ψηλάφηση. Συνολικά εξετάστηκαν 2.000 γυναίκες και ενημερώθηκαν για την αυτοεξέταση.

2007: Υλοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αξία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού στο Μετρό και το ΤΡΑΜ (700.000 επιβάτες), με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για το κοινό.

2008-2013: Ίδρυση της Πανελλήνιας Εταιρείας Πρόληψης για τον Καρκίνο "Στόχος-Πρόληψη" το 2008 για την επίτευξη ακόμα περισσότερων αποτελεσμάτων. Η Εκστρατεία "Στόχου" αποτελεί σήμερα τη βασική και πιο σημαντική καμπάνια εξεύρεσης πόρων της ΜΚΟ "Στόχος-Πρόληψη". Μεγάλο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των ρούχων και των αξεσουάρ Εκστρατείας, χρηματοδοτεί την υλοποίηση του προγράμματος "Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης & Ενημέρωσης" σε όλη την Ελλάδα, όπου γιατροί ογκολόγοι εξετάζουν με τη μέθοδο της ψηλάφησης και ενημερώνουν τις γυναίκες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Συνολικά, έχουν εξεταστεί δωρεάν πάνω από 6.000 γυναίκες!

Καρκίνος Μαστού: Ενημερώσου για την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία!


 

PhotoGallery